Donateurs

Meld u aan

Vele donateurs maken onze stem krachtig! Word donateur! U heeft dan meteen toegang tot de donateurspagina.

 

Kosten donateurschap

De contributie bedraagt € 25,- per jaar via automatische incasso en per factuur € 30,- (mits woonachtig in Nederland). Voor bedrijven en instellingen bedraagt de contributie € 45,50 per jaar.

U kunt mogelijk uw lidmaatschap aan de WSN vergoed krijgen. Lees meer over de mogelijkheden.

Als lid van de WSN ontvangt u een welkomstpakket en vele voordelen, die we graag voor u op een rijtje zetten.

 • Het welkomstpakket. Voor onze nieuwe leden hebben wij een welkomstpakket samengesteld met bruikbare en praktische informatie over whiplash, letselschade en arbeid. Ook krijgt u de meest recente uitgave van onze ledenblad, het Whiplash Magazine.
 • Informatiemateriaal. Een gedeelte van onze website is exclusief voor leden. U krijgt toegang tot informatiemateriaal, zoals digitale brochures en digitale Whiplash Magazines. Dit, naast alle openbare informatie op de website. Ook bieden wij exclusieve acties voor leden, zoals het volgen van cursussen met korting of het kosteloos opvragen van specifieke brochures waarbij u uitsluitend de portokosten betaalt.
 • Juridisch advies. Om u bij te staan gedurende een letselschadezaak kunt u kosteloos advies vragen via onze Helpdesk Letselschade, waar eens per week een letselschadeadvocaat van ASP (Advocaten voor Slachtoffers en Personenschade) u te woord staat. Daarnaast hebben wij een samenwerking met verschillende advocatenkantoren aangesloten bij ASP. Hier leest u meer over het convenant tussen de WSN en de ASP.
 • Whiplash Magazine. 2x per jaar ontvangt u het Whiplash Magazine. De verschillende thema’s worden toegespitst op onderwerpen die interessant zijn voor whiplash patiënten, zoals ‘Medisch en Zorg’, ‘Werk en Inkomen’, ‘Letselschade’, ‘Leven en Welzijn’, ‘Preventie’ en ‘Diensten van de WSN’.
 • Ervaringsdeskundige Coach. U kunt een gesprek aanvragen met onze ervaringsdeskundige coaches. Zij staan u bij om u inzicht te geven in uw hulpvraag. U kunt hierbij denken aan werk gerelateerde vragen, voorbereiding van gesprekken met het UWV, uw leidinggevende of andere instanties, een hulpvraag op persoonlijk vlak ontstaan na de whiplash, zoals het omgaan met beperkingen.
 • Korting op hulpmiddelen. U ontvangt korting op hulpmiddelen die een verschil kunnen maken in kwaliteit van leven, zoals het dragen van otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen met een af te stellen filter) en noise cancelling in-ear speakers. Ook kunt u gebruik maken van een kortingsvoucher voor een speciale oogmeting om na te gaan of er sprake is van Fixatie Disparatie (een veel voorkomend oogprobleem bij whiplash patiënten). Bovendien hebben we een kortingsdeal met Mindfulness praktijken en een zorgverzekeraar.
 • Lotgenotencontact. U kunt zich opgeven voor ‘Maatje zoekt Maatje’ zodat u een lijst ontvangt met namen van lotgenoten in uw regio waardoor u contact kunt leggen en ervaringen kunt uitwisselen.

Wat biedt de WSN nog meer? (geen lidmaatschap voor nodig):

 • Telefonische of e-mail hulpdienst. U kunt onze ervaringsdeskundige vrijwilligers op gezette tijden bellen. Zij zijn opgeleid om u bij te staan en te begeleiden in uw hulpvragen met betrekking tot whiplash. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan via vraag@whiplashstichting.nl
 • Nieuwsbrief. U kunt zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we ontwikkelingen met u delen over whiplash en onze stichting. Ook informeren wij u via deze weg over bijeenkomsten voor lotgenoten, interessante cursussen en meer. Wilt u niets missen van ons? Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@whiplashstichting.nl
 • Whiplash FaceBook Groep. Wij hebben een online platform opgericht voor lotgenoten. Dit is een laagdrempelige manier om contact te leggen met lotgenoten, vragen te stellen in de groep en ervaringen te delen. De groep is ‘besloten’, wat inhoudt dat uitsluitend leden van de groep de gedeelde berichten kunnen lezen en op elkaar kunnen reageren.

 • Social Media. U kunt ons volgen via verschillende Social media kanalen, waar wij relevante artikelen en blogs met u delen. Ook bijeenkomsten en nieuws worden via LinkedInTwitter en Facebook verspreid. 

Secretariaat

Heeft u vragen over het lidmaatschap? Over onze diensten? Of andere vragen? Neem dan contact met ons op via info@whiplashstichting.nl

Praktische betalingsgegevens 

De Whiplash Stichting Nederland heeft een betaalrekening bij de ABN Amrobank.

 • Bankrekeningnummer: NL82ABNA0437131815 (IBAN)
 • BIC: ABNANL2A
 • Belangrijke informatie als u een machtiging voor incasso aan ons afgeeft:
 • Ons incassant-ID: NL18ZZZ411835890000.
 • Uw eigen uniek machtigingskenmerk: uw lidnummer (bij de WSN) in combinatie met uw eigen IBAN-rekeningnummer. Wij zullen rond de 20ste van de maand uw contributie afschrijven. 

Vanwege de kosten willen wij u heel graag vragen om een machtiging aan de WSN af te geven. Betaalt u via factuur, maar bent u bereid een machtiging voor incasso af te geven? Dan horen wij dat graag via info@whiplashstichting.nl of via 035-2042003.

De Whiplash Stichting Nederland is een ANBI-instelling: een gift aan de WSN is aftrekbaar van het belastbaar inkomen.