De kracht van je mind

groei

De kracht van je mind

Geplaatst op 04-04-2019  -  Categorie: Blog: Marije Toussaint  -  Auteur: Marije Toussaint

marije-2019-04Wat je aandacht geeft groeit; de kracht van je Mind

Ik weet al heel lang van dit principe af. Maar weten en ervaren kunnen twee heel verschillende dingen zijn. Nog niet zo lang geleden kreeg ik de gelegenheid om weer eens aan den lijve te ondervinden wat je ‘mind’ met je staat van zijn kan doen.
Ik had namelijk last van wat zorgen. Ik was moe, wat terneergeslagen en afwezig en mijn nek was gevoelig. Met de zorgen op zich kon ik niet zo veel. De situatie lag in feite buiten mij en zou met een eventuele inmenging van mijn kant niet gaan veranderen. En dat zat me dwars, niets doen en ‘laten’ is voor mij (nog steeds) niet vanzelfsprekend.
Op een ochtend zat ik weer moe en brak te zijn op de bank en ineens had ik er genoeg van. Op datzelfde moment slaagde ik erin om de knop om te zetten. Ik kon namelijk weliswaar weinig aan de situatie zelf veranderen, maar wél aan hoe ik daar ín stond. Ik weigerde om mijn humeur er nog langer van te laten afhangen. Ik besloot om me weer vooral op mijn eigen ding te gaan focussen en daar zo veel als mogelijk van te genieten.
En tot mijn stomme verbazing had ik prompt meer energie en zin om de dag in te gaan! Het verschil was direct merkbaar.
En dit was voor mij een duidelijk signaal en de methode was toepasbaar in veel verschillende situaties. Het is soms heel gemakkelijk om bij de pakken neer te zitten. Om lekker onderin die put te gaan zitten kniezen, met je armen over je hoofd geslagen. En soms is dat ook helemaal niet erg en heb je het nodig. Het kan heel fijn zijn om even niets te hoeven en het leven aan je voorbij te laten gaan. Maar als je daar te lang blijft zitten, kun je je steeds slechter en somberder gaan voelen. Je hoort en je ziet niets, laat staan dat er ook maar iets gebeurt of verandert. En je kunt je afvragen of dat is wat je wilt.
Het enige wat je dan hoeft te doen is om je heen gaan kijken. Misschien dat je dan ineens die mooie muurbloempjes ziet die zich in de voegen van de put hebben genesteld. Of het zonlicht dat over de rand op je hoofd schijnt. En wie weet zie je uiteindelijk zelfs een touw dat naar beneden hangt, een verborgen gang of een weg langs de stenen naar buiten toe.
Anders gaan kijken naar een situatie levert zo veel mogelijkheden op! Durf jij het aan?
Groetjes Marije

 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties