(Goed)Nieuwsbrief

groei

(Goed)Nieuwsbrief

Geplaatst op 17-11-2020  -  Categorie: Thema: over ons

17-11-2020

De Whiplash Stichting Nederland gaat door!

 

De afgelopen maanden was de toekomst van de Whiplash Stichting onzeker. Het huidige bestuur moest om uiteenlopende redenen stoppen en het bleek moeilijk een voltallig geschikt bestuur te vinden. Uiteindelijk zag het er zelfs naar uit dat de WSN per 1 januari 2021 zou ophouden te bestaan. Op het laatste moment is er dan toch een bestuur geformeerd. En daar zijn we heel blij mee. Niet omdat het dan toch gelukt is, maar vooral omdat het met deze mensen gelukt is. De Whiplashstichting blijft dus bestaan en komt ‘in handen’ van een competent en ervaren bestuur met visie. Goed nieuws dus voor alle whiplashslachtoffers en zeker ook voor alle vrijwilligers en andere mensen die bij ons zijn betrokken. Het huidige bestuur heeft alle vertrouwen in dat de kennis en ervaring van het nieuwe bestuur een verrijking voor de stichting zullen zijn.

 

Dat nieuwe bestuur wordt gevormd door twee gedelegeerde bestuursleden van de ME/CVS Stichting Nederland en de vereniging F.E.S., Fybromyalgie En Samenleving. Voor de FES is dat Mary Rietdijk, voor velen binnen onze stichting waarschijnlijk een bekende naam. Vanuit de ME/CVS zal Pieter Miedema bestuurslid van onze stichting worden. Op hun verzoek treedt ook Robert Jan Pabon tot het bestuur toe. Hij ondersteunde het zittende bestuur de laatste tijd met de afwikkeling van allerlei zaken rondom het – mogelijke – opheffen van de WSN. Om de overgang naar het nieuwe bestuur soepel te laten verlopen is hij nu al bestuurslid van de WSN geworden. 

De WSN werkt, zoals bekend, al langere tijd samen met ME/CVS en FES voor onder meer backoffice activiteiten. Onze organisaties delen ook het kantoor in Hilversum. De drie organisaties blijven zelfstandig, maar waar mogelijk zal wel gezocht worden naar nog verdere samenwerking en mogelijke efficiency-voordelen. Dergelijke samenwerkingen worden ook door de overheid in het kader van onder meer subsidieverstrekking bevorderd en zullen dus in de toekomst steeds belangrijker worden.

 

In het komende Whiplash Magazine, dat half december in de bus valt, meer achtergrond over en bij dit goede nieuws. Het nieuwe bestuur zal na zijn aantreden plannen bekendmaken voor de verdere ontwikkeling van de WSN. En wat het voor vrijwilligers, de MAR en alle andere activiteiten gaat betekenen? Nog lang niet alles staat vast, maar dat gaat in de komende periode vast ook duidelijk worden.


 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties