Hoe gaat het met je?

groei

Hoe gaat het met je?

Geplaatst op 20-05-2019  -  Categorie: Blog: Marije Toussaint  -  Auteur: Marije Toussaint
Hoe gaat het met je?
marije-2019-05
De laatste tijd wordt mij wat vaker gevraagd hoe het met me gaat. Ik moet dan elke keer weer nadenken over wat ik precies antwoord. Want als ik zeg dat het goed met me gaat, dan lijkt het wel alsof er helemaal niets meer aan de hand is, alsof alles over is, en voelt het alsof ik voorbijga aan dat wat nog steeds op de achtergrond aanwezig is.
Maar ik zou liegen als ik zeg dat het níét goed gaat. Dat is niet zo en daar zou ik mezelf en dat wat ik heb bereikt echt mee tekortdoen. Bovendien wil ik datgene wat op de achtergrond aanwezig is daar vooral ook houden, liefst helemaal buiten beeld, en er dus niet te veel aandacht aan besteden.

Maar wat zeg ik dan?

Allereerst is het natuurlijk afhankelijk van degene die er tegenover me staat. Als ik de persoon in kwestie niet goed ken en deze is wel op de hoogte van de situatie, dan zeg ik vaak dat ik naar omstandigheden niets te klagen heb. Dat zeg ik ook als ik die dag geen zin heb om me nader te verklaren.

Als ik iemand wat beter ken, dan ben ik vaak eerlijker en vertel ik over het algemeen wat er op die dag speelt en hoe het echt met me gaat.

De vraag ‘hoe gaat het met je?’ is op zichzelf natuurlijk ook ‘een dingetje’. Want in hoeverre stellen mensen deze vraag omdat ze oprecht willen weten hoe het met je is? Er zijn er genoeg die het uit beleefdheid vragen, omdat het nu eenmaal zo hoort, en die afhaken als je iets anders zegt dan ‘goed’. Ik krijg hier altijd een beetje de kriebels van en weiger uit een soort van recalcitrantie om  mee te doen aan deze ‘sociale aids’. Maar ja, dan loop ik wel het risico dat ik me nader moet verklaren, of dat mensen je ineens glazig aan gaan kijken.

Ik vrees dat het, voorlopig in ieder geval, lastig zal blijven om een antwoord op deze vraag te geven. Wat ik zeg is van zó veel factoren afhankelijk! En natuurlijk is er geen fout antwoord: alles wat op dat moment goed voelt om te zeggen is prima en moet je vooral ook zeggen. Mocht ik iemand hier dus advies over geven, dan zou dat zijn dat je ook wat dit betreft je gevoel moet volgen. Zeg wat er op je hart ligt, of houd het lekker voor jezelf!
Liefs Marije

 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties