Whiplash in het Wilde westen

groei

Whiplash in het Wilde westen

Geplaatst op 17-07-2019  -  Categorie: Blog: advocatenblog

helene-van-houtDe laatste jaren is letselschade booming business geworden. Dit betekent ook dat veel slachtoffers in handen vallen van obscure letselschadebureau’s, die gouden bergen beloven en zich opdringen door gratis rechtshulp aan te bieden. Hun doel is echter om zo snel mogelijk dossiers af te handelen, waarbij ze geen enkel oog hebben voor de belangen van het slachtoffer. Sommige “belangenbehartiger” deinzen er niet voor terug om een succes fee te bedingen van soms wel 25%, zodat ze én voor hun werkzaamheden worden betaald door de aansprakelijke verzekeraar, maar daarnaast ook nog een 25% van het schadebedrag opeisen van het slachtoffer. Het is een ongereguleerde markt, want in feite mag iedereen een bordje op de deur hangen en zich schaderegelingsbureau noemen. Daarnaast heb je ook nog de rechtsbijstandverzekeringen. Die ontvangen een vast bedrag voor een dossier, en hebben er derhalve belang bij om een zaak zo snel mogelijk af te wikkelen. Het is evident dat dit ten koste gaat van het slachtoffer. Het slachtoffer is in feite twee keer de dupe, de eerste keer van de degene die hem heeft aangereden, de tweede keer van zijn “belangenbehartiger”. De vereniging van Letselschade-advocaten LSA beijvert zich al jaren om slachtoffers te waarschuwen voor de wildwestpraktijken van veel zogenaamde letselschadebureaus. Ook het programma Radar heeft al een aantal keren aandacht besteed aan louche schaderegelingsbureaus. Ik adviseer dan ook elk slachtoffer om zich te melden bij de vereniging Letselschadeadvocaten, die lijsten hebben van alle advocaten verspreid over Nederland.


 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties