Whiplash Stichting Nederland |
1 oktober 2018 |

|
|
WELKOM
Beste lezer, Wat gaat de tijd toch snel. Hierbij ontvangt u alweer onze nieuwsbrief van oktober. Wilt u reageren op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons altijd mailen via ofni.[antispam].@whiplashstichting.nl
NIEUW OP ONZE WEBSITE
Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen voor wie lezen op een ‘normale manier’ niet meer vanzelfsprekend is. Als stichting zonder winstoogmerk zetten zij zich dagelijks in om informatie en media te ontsluiten voor mensen met een leesbeperking. Meer informatie, klik hier
PIJNPATIENTEN NAAR EEN STEM ZOEKT U
Pijnpatiënten naar één stem zoekt weer enthousiaste cursusbegeleiders voor de cursus ‘Sterk met pijn’. Meer informatie klik hier. De cursus is ontwikkeld door Pijnpatiënten naar één stem, een samenwerkingsverband van verschillende patiëntenorganisaties. Zie www.pijnpatientennaar1stem.nl. Geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 15 december 2018 een e-mail naar susruc.[antispam].@sterkmetpijn.nl . Wij nemen dan contact met u op.
|
|

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier >>>
|
|
GRATIS 1 JAAR TOEGANG TOT MIJN RE-INTEGRATIEPLAN
Staan gezondheidsproblemen u in de weg om (uw) werk te doen? Mijn Re-integratieplan kan u helpen! Ziek zijn vraagt veel van een mens. Mijn Re-integratieplan kan u ondersteunen om binnen uw eigen mogelijkheden weer aan het werk te gaan; te re-integreren. Want al is het niet eenvoudig, re-integratie is wel belangrijk voor uw toekomst. Bovendien is er een aantal wettelijke stappen om rekening mee te houden.
Wat is Mijn Re-integratieplan? Mijn Re-integratieplan is een online leerprogramma. Het helpt om grip te krijgen op re-integratie. In de tijd die u uitkomt en met een persoonlijke aanpak! “Want het gaat om u en uw toekomst!” Mijn Re-integratieplan is gemaakt voor zieke werknemers met een werkgever in de eerste twee jaar na hun ziekmelding: ‘Ik heb een werkgever’. En voor zieke arbeidskrachten zonder werkgever en zelfstandigen: ‘Ik heb géén werkgever’.
Starten met Mijn Re-integratieplan? Maak op www.mijnreintegratieplan.nl gratis een account aan. Overige vragen kunt u stellen via ofni.[antispam].@mijnreintegratieplan.nl.
Mijn Re-integratieplan is een initiatief van de Whiplash Stichting Nederland met andere patiëntenorganisaties en gebaseerd op vele ervaringen van zieke werknemers, deskundigen, onderzoek, bijeenkomsten en trainingen. Bedrijfsartsen en hun beroepsvereniging NVAB zijn nauw bij de ontwikkeling van Mijn Re-integratieplan betrokken.
|
|
VRAGEN OVER VRIJWILLIGERSWERK OF ARBEIDSONGESCHIKTHEID? OOK DAARVOOR KUNT U BIJ ONS TERECHT
Heeft u een vraag over (vrijwilligers)werk, opleiding, ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid, dan kunt u goed terecht bij onze telefonische of e-mailhulpdienst. Onze contactpersonen hebben namelijk toegang tot een bijzondere informatiebron: de Kennisbank Participeren met beperkingen. In de kennisbank Participeren met Beperkingen hebben wij samen met andere patiëntenorganisaties informatie verzameld over hoe je kunt omgaan met whiplash op het werk, school en in de vrije tijd. De kennisbank is vooral een bron van kennis op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Zo kunt u bij ons terecht met vragen als:
- ‘Hoe kan ik omgaan met energiegebrek?’
- ‘Wat vertel ik over mijn aandoening aan mijn leidinggevende en collega’s?’
- ‘Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met het plan van aanpak bij ziekteverzuim?’
- ‘Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de verzekeringsarts van het UWV voor een WIA- of WAO-keuring?’
- ‘Moet ik vrijwilligerswerk melden aan het UWV?’
Informatie vanuit ervaringsdeskundigheid De informatie in de kennisbank is bijzonder omdat deze is gebaseerd op praktijkervaringen van mensen met whiplash en vergelijkbare chronische aandoeningen. Samen met andere patiëntenorganisaties verzamelen we in de kennisbank niet alleen kennis over wat de regels zijn bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, maar juist ook over wat je zelf kunt doen en waar je op moet letten.
|
|
MAAK KENNIS MET DE WHIPLASH STICHTING NEDERLAND
Bent u nog geen lid? Maak dan kennis met één van onze activiteiten: het Whiplash Magazine. Via onze webshop is een voorgaand exemplaar van het Whiplash Magazine te bestellen via onze webshop (R. Kennismaking met de Whiplash Stichting Nederland, bestel het ledenblad). Helaas kunnen we de portokosten niet dragen en daarom vragen we daar van u een bijdrage in. (€3,20). Wanneer u besluit om lid te worden, dan ontvangt u vanzelfsprekend de laatste editie van ons ledenblad. Wilt u weten welke voordelen u als lid heeft? Kijk dan hier. Wij hopen van harte u als lid te kunnen verwelkomen. Samen maken we het verschil!
|
|
INTERESSANTE WEBSITES, APPS EN FILMPJES
- Wat verandert er op het gebied van de zorg in 2019? De consumentenbond informeert u
- Online Patiënteninformatietool over tinnitus. Sinds november 2016 is de richtlijn tinnitus van de kno-vereniging van kracht. Deze richtlijn is goedgekeurd door de beroepsverenigingen van de kno-artsen, audiologen en psychologen. Stichting Hoormij heeft hieraan meegewerkt én een versie ontwikkeld voor patiënten: De Patiënteninformatietool. Die geeft inzicht in het onderzoek, in de behandeling die u van de kno-arts mag verwachten en in de eventuele doorverwijzingen door de kno-arts. Hij is nu online.
- Bruikbaar hulpmiddel om veilig deel te nemen aan het verkeer. Het advies van de overheid luidt: mobiele telefoon uitzetten bij deelname aan het verkeer, maar dit blijkt in de praktijk meestal niet te gebeuren. Hierdoor komt er steeds meer aandacht in de media voor het gebruik van mobiele telefoons gedurende het rijden; de gevaren en gevolgen ervan. Een mobiele telefoon zorgt voor afleiding, met name de geluiden bij het ontvangen van e-mails en berichten. Daardoor zijn er een aantal nieuwe 'hulpmiddelen' ontwikkeld, zoals de 'In-Traffic Reply' en de 'AutoModus' App. Meer informatie over preventie
- Waarom verpest het evenwichtsorgaan de levens van miljoenen mensen?
- Welke zorg heb ik nodig: zorg of ondersteuning aanvragen? Hebt u een chronische ziekte of een beperking? Of bent u als ouder/verzorger betrokken? Dan wilt u misschien zorg of ondersteuning aanvragen. Maar weet u wat er precies nodig is, nu en in de toekomst? En bij welke organisatie of instantie u terecht kunt? De vragenlijsten kunnen helpen hierin meer inzicht te krijgen.
|
|
|
|